DareGender
38862500_1919769131653727_5170887264263208960_o.jpg

blog

BLOG OG PRESSE

Far har også brug for barsel
Lasse3.jpg

“I mange tilfælde har fædre eller medforældre ikke de samme muligheder for at få betalt barsel eller refusion. Som far og medforældrer skal du enten være omfattet af en overenskomst, der giver betalt barsel (hvilket en række overenskomster i dag har, men ikke alle) eller være på en arbejdsplads der som et medarbejdergode giver fædre eller medforældre betalt orlov. Selv i funktionærloven er det kun mor der er omtalt når det gælder barselsorlovsrettigheder.

Også lovgivningen fastholder altså moderen i rollen som den primære omsorgsperson og faderen som den primære forsørger, og DET skaber et ligestillingsproblem. 

Forældreansvar transcenderer køn og har mere at gøre med at skabe gode rammer og en meningsfuld tilværelse for barnet. Mange har det her biologiske syn på det, og mener at kvinden må være bedre, for hendes krop er jo programmeret til det; til at være gravid og amme. Jeg er meget skeptisk overfor direkte evolutionære forklaringer. Meget nyere psykologisk forskning viser at børn knytter sig uafhængigt af køn og familiære funktioner.”

LÆS HELE ARTIKLEN HER

Nicolai ZoffmannComment