DareGender

Årsberetning og -regnskab 2017

Årsberetning

- og regnskab, for 2017

 

UDKAST fra årsberetning 2017

OKTOBER, 2018

"Andet år af DareGenders levetid har slået en tyk streg under behovet for organisationen. Globalt har #MeToo-bevægelsen øget opmærksomheden på krænkelser og vold – specielt begået mod kvinder af mænd. Det har tydeliggjort det store behov, der er for en fundamental ændring af den måde, vi snakker om, handler på og politisk adresserer køn og maskulinitet. 

DareGender har søsat en masse initiativer for at efterleve de behov og ambitioner. Dem kan du læse om nedenfor. Takket være en fænomenal indsats fra sekretariatet og en uundværlig indsats fra praktikanter, frivillige og medlemmer, har DareGender kunnet markere sig i debatten, afholde inspirerende arrangementer og udvikle organisationen. Vi ser frem til flere samarbejder i 2018, og takker alle de inspirerende organisationer og engagerede medlemmer, som vi har arbejdet med i 2017.

Til arrangementer, møder med politikere og erhvervsfolk og gennem DareGenders samarbejde med andre kønspolitiske organisationer, er DareGender blevet bekræftet i, at organisationen fortsat udfylder et hul i det politiske og sociale kønslandskab. Der er brug for en organisation, der sætter køn under et kritisk perspektiv, men samtidig formår at løfte en bredere og helhedsorienteret kønskamp og sætte et specifikt fokus på maskulinitet og mænds engagement i ligestilling. 

Køn har været til debat længe. Men mænd har været overvejende fraværende fra den debat. DareGender fortsætter med at arbejde solidarisk mod alle køns ligestilling, sikkerhed og frihed. Vi fortsætter med at lave forandringsskabende initiativer i 2018, som sætter køn og maskulinitet på den politiske og sociale dagsorden. For vi er langt fra færdige endnu. Vi er lige begyndt.”

- Loke Bisbjerg, bestyrelsesmedlem.