DareGender

Jeffersonian Dinner med Michael Kaufman


Jeffersonian Dinner med Michael Kaufman

26. oktober


Tolv oplagte og nysgerrige mennesker mødtes en onsdag aften i de stemningsfyldte vintage lokaler hos Alimentari på Islands Brygge. Den hyggelige restaurant skulle i de tidlige aftentimer udgøre rammerne for en dialog om temaerne `Køn, mangfoldighed og maskulinitet'.

Michael Kaufman stiftede White Ribbon kampagnen i 1991, for at få mænd til at tage stilling til, tale om og stoppe vold mod kvinder. Canadieren besøgte for nylig København i forbindelse med konferencen "Ligestilling, stop vold mod kvinder", som blev afholdt i Kulturhuset Islands Brygge d. 27. oktober. DareGender inviterede Kaufman til vores allerførste Jeffersonian Dinner aftenen før konferencen.

Konceptet omkring Jeffersonian Dinners stammer fra det tidlige 18. århundrede, hvor Thomas Jefferson inviterede mennesker med viden om politik, kunst, historie og teologi til middag og diskussion på Monticello. I dag lægger middagene navn til et networking-koncept, hvor det personlige engagement i høj grad bringes i spil over god mad og sammen med en spændende og nøje sammensat gruppe mennesker, som i det ene eller andet omfang deler interesse.

Åbningsspørgsmålet "What made you curious about tonights theme/themes?" - satte gang i mange betragtninger fra deltagerne.  En gæst havde særligt tænkt over forskellen, hvorpå han og hans søstre begiver og begår sig i verden. Oplevelsen var, at mænd virker mere selvsikre og dermed har lettere ved at tage chancer og måske dermed opnå succes. Han var nysgerrig på, om det måske kan skyldes den måde, der kommunikeres om og måske også til forskellige køn. Michael Kaufman var især optaget af, hvor vigtigt det er, at åbne op for samarbejde, lige der hvor man møder modstand.

Det blev en virkelig god, personlig og fælles samtale om udfordringerne i ligestillingsarbejdet, om successer og ikke mindst om vigtigheden af tålmodighed og medfølelse.

Vi er enige om, at det absolut ikke bliver sidste gang, vi afholder Jeffersonian dinner i DareGender.