DareGender
banner.jpg

Nyheder


Nyheder og PresseBlogs, nyheder og viden

DareGender workshop #MeToo – jeg vil være en del af løsningen Verden over har millioner af kvinder via #MeToo delt personlige historier om seksuelle krænkelser i et enormt kollektivt forsøg på at bryde det tabu, det er at snakke om sexisme. Bag ved denne kampagne ligger tanken om, at hvis alle kvinder der har oplevet krænkelser beretter om det offentligt, så vil samfundet, primært mænd, få øjnene op for, hvor omfattende problemet egentlig her. Men hvad skal der ske nu? Mange HAR fået øjnene op for problemet (og mange er stadig skeptiske), så hvordan reagerer vi på den bedst mulige måde i dagligdagen? Og måske endnu vigtigere: hvordan får vi omsat kampagnen til handling i arbejdslivet, i institutionerne, i nattelivet og på den politiske dagsorden? DareGender inviterer til en workshop, hvor vi sammen vil diskutere og give bud på, hvad der er den bedste reaktion på krænkelser, overgreb og vold i hverdagen. Navnligt vil der være fokus på, hvordan forestillinger om maskulinitet og manderoller bidrager til vold mod alle køn, men i stor grad seksuel vold mod kvinder som set tydeligt i #MeToo-kampagnen. Vi har inviteret en række debatører og eksperter til at give forskellige perspektiver på problemerne – og løsningerne. Hold dig opdateret på eventet, hvor vi løbende løfter sløjret for hvem der sidder med i panelet. Arrrangementet er åben for alle. Tilmelding kan ske her: http://billetfix.dk/da/metoo-jeg-vil-vre-en-del-af-lsningen/   

DareGender workshop #MeToo – jeg vil være en del af løsningen

Verden over har millioner af kvinder via #MeToo delt personlige historier om seksuelle krænkelser i et enormt kollektivt forsøg på at bryde det tabu, det er at snakke om sexisme. Bag ved denne kampagne ligger tanken om, at hvis alle kvinder der har oplevet krænkelser beretter om det offentligt, så vil samfundet, primært mænd, få øjnene op for, hvor omfattende problemet egentlig her.

Men hvad skal der ske nu? Mange HAR fået øjnene op for problemet (og mange er stadig skeptiske), så hvordan reagerer vi på den bedst mulige måde i dagligdagen? Og måske endnu vigtigere: hvordan får vi omsat kampagnen til handling i arbejdslivet, i institutionerne, i nattelivet og på den politiske dagsorden?

DareGender inviterer til en workshop, hvor vi sammen vil diskutere og give bud på, hvad der er den bedste reaktion på krænkelser, overgreb og vold i hverdagen. Navnligt vil der være fokus på, hvordan forestillinger om maskulinitet og manderoller bidrager til vold mod alle køn, men i stor grad seksuel vold mod kvinder som set tydeligt i #MeToo-kampagnen. Vi har inviteret en række debatører og eksperter til at give forskellige perspektiver på problemerne – og løsningerne.

Hold dig opdateret på eventet, hvor vi løbende løfter sløjret for hvem der sidder med i panelet. Arrrangementet er åben for alle.

Tilmelding kan ske her:

http://billetfix.dk/da/metoo-jeg-vil-vre-en-del-af-lsningen/