DareGender
banner.jpg

Nyheder


Nyheder og PresseBlogs, nyheder og viden

DareGender workshop #MeToo – jeg vil være en del af løsningen Verden over har millioner af kvinder via #MeToo delt personlige historier om seksuelle krænkelser i et enormt kollektivt forsøg på at bryde det tabu, det er at snakke om sexisme. Bag ved denne kampagne ligger tanken om, at hvis alle kvinder der har oplevet krænkelser beretter om det offentligt, så vil samfundet, primært mænd, få øjnene op for, hvor omfattende problemet egentlig er. Men hvad skal der ske nu? Mange HAR fået øjnene op for problemet (og mange er stadig skeptiske), så hvordan reagerer vi på den bedst mulige måde i dagligdagen? Og måske endnu vigtigere: Hvordan får vi omsat kampagnen til handling i arbejdslivet, i institutionerne, i nattelivet og på den politiske dagsorden? Den 30. november 2017 inviterede vi til workshop om, hvad vi kan tage med videre fra #MeToo-bevægelsens succes med at sætte fokus på overgreb og grænseoverskridende adfærd, og hvordan vi omsætter den massive opbakning og omtale som har fulgt i kølvandet på bevægelsen til konstruktive, fremadrettede ændringer, der kan hjælpe os alle til at leve i en tryggere og mere ligestillet verden. Vi havde besøg af tre oplægsholdere; Maria Vicki Lindbaum, Helena G. Hansen og Henrik Marstal, og der var livlig debat med både oplægsholdere og deltagere imellem. En opridsning af de løsningsforslag og konklusioner, vi nåede frem til, kan læses på vores Facebookside, hvor du også kan se flere billeder fra workshoppen.  

DareGender workshop #MeToo – jeg vil være en del af løsningen

Verden over har millioner af kvinder via #MeToo delt personlige historier om seksuelle krænkelser i et enormt kollektivt forsøg på at bryde det tabu, det er at snakke om sexisme. Bag ved denne kampagne ligger tanken om, at hvis alle kvinder der har oplevet krænkelser beretter om det offentligt, så vil samfundet, primært mænd, få øjnene op for, hvor omfattende problemet egentlig er.

Men hvad skal der ske nu? Mange HAR fået øjnene op for problemet (og mange er stadig skeptiske), så hvordan reagerer vi på den bedst mulige måde i dagligdagen? Og måske endnu vigtigere: Hvordan får vi omsat kampagnen til handling i arbejdslivet, i institutionerne, i nattelivet og på den politiske dagsorden?

Den 30. november 2017 inviterede vi til workshop om, hvad vi kan tage med videre fra #MeToo-bevægelsens succes med at sætte fokus på overgreb og grænseoverskridende adfærd, og hvordan vi omsætter den massive opbakning og omtale som har fulgt i kølvandet på bevægelsen til konstruktive, fremadrettede ændringer, der kan hjælpe os alle til at leve i en tryggere og mere ligestillet verden. Vi havde besøg af tre oplægsholdere; Maria Vicki Lindbaum, Helena G. Hansen og Henrik Marstal, og der var livlig debat med både oplægsholdere og deltagere imellem. En opridsning af de løsningsforslag og konklusioner, vi nåede frem til, kan læses på vores Facebookside, hvor du også kan se flere billeder fra workshoppen.

 

Fotograf: Nicolai Zoffman

Fotograf: Nicolai Zoffman

 

Engaging men and transforming our ideals of masculinity - Michael Kaufman gæster DareGender med en workshop.

KaufmanMichael-HiRes1-1100x400.jpg

Den kendte oplægsholder, forfatter og konsulent kommer til Danmark i oktober hvor han blandt andet skal deltage i UN Women's Barbershop arrangement. Men inden da kommer han forbi DareGender og giver denne workshop som udforsker a) mænds paradoksale oplevelser inden for en mandsdomineret verden, det være sig både former for magt og privilegier, som mændene traditionelt har haft, og de omkostninger, som mændene har betalt for de måder, vi har konstrueret samfund på grundlag af mænds magt b) hvordan dette har ført til former for mænds vold, sexisme og chikane c) hvordan mænd vil drage fordel af ligestillingssamfundet og hvad vi kalder kønsretfærdighed; og d) hvordan vi kan finde positive og effektive måder at engagere drenge og mænd i Danmark til at støtte disse positive og vigtige ændringer.

Workshoppen er den 11. oktober kl 16.30-18.30 hos KPH Projects (Enghavevej 80, 3.sal på Vesterbro). Det koster 65,00 DKK at deltage og der er begrænsede pladser

Du kan læse mere om arrangementet på DareGenders Facebookside her: https://www.facebook.com/events/1938876083033054/?active_tab=about eller skrive en mail til plc@daregender.dk

Workshoppen er støttet af hhv. Mellemfolkeligt Samvirke og DUF's Initiativstøtte.

Nicolai Zoffmann