DareGender
banner.jpg

Nyheder


Nyheder og PresseBlogs, nyheder og viden

Interview med Mina Bernadini,april 2018

“Det er jo så urimelig en magtbalance, at det ikke holder at sige til den unge elev, at “du skal sige fra”, før vi anerkender, at du har været udsat for seksuel chikane. Hvis han har stukket hånden op under kjolen på hende, så ved han godt, at han har gjort noget forkert. Så skal der altså ikke også være et krav om, at hun skal sige “jeg synes ikke, at det er rart, det du gør”.”

DareGenders bestyrelsesmedlem, Loke Bisbjerg Nielsen, har interviewet Mina Bernardini, juridisk konsulent i HK, om, hvordan vi kan imødegå sexchikane og krænkelser på arbejdspladser, hvordan #MeToo har hjulpet med at belyse problemet og hvilken rolle mænd kan spille for at imødegå sexchikane.

 

 

Høring i Folketinget den 12. april: Barselsorloven, kulturen og dens udmøntning i praksis.

Parental Leave Forum (PLF) ønsker at gøre op med barselsorlov som en klods om benet for virksomheder og medarbejdere og i stedet gøre det til en vækstmotor, både diskursivt og i praksis. Vi mener, der ligger et stort potentiale gemt i barselsorloven, set fra både et socioøkonomisk, ligestillingsmæssigt og ikke mindst erhvervsøkonomisk perspektiv. 

Vi arrangerer derfor en Høring på Christiansborg for at skabe grobund om en ny diskurs om barslen og dens påvirkninger i samfundet - i praksis såvel som kulturelt. 

Høringen afholdes i samarbejde med Yildiz Akdogan, Socialdemokratiet og foregår i Fællessalen på Christiansborg. Du skal sikkerhedstjekkes ved ankomst, så kom venligst i god tid.

Se program på Facebook her:  https://www.facebook.com/events/2473918129500161/                                                         

 DareGender workshop #MeToo – jeg vil være en del af løsningen  Verden over har millioner af kvinder via #MeToo delt personlige historier om seksuelle krænkelser i et enormt kollektivt forsøg på at bryde det tabu, det er at snakke om sexisme. Bag ved denne kampagne ligger tanken om, at hvis alle kvinder der har oplevet krænkelser beretter om det offentligt, så vil samfundet, primært mænd, få øjnene op for, hvor omfattende problemet egentlig er.  Men hvad skal der ske nu? Mange HAR fået øjnene op for problemet (og mange er stadig skeptiske), så hvordan reagerer vi på den bedst mulige måde i dagligdagen? Og måske endnu vigtigere: Hvordan får vi omsat kampagnen til handling i arbejdslivet, i institutionerne, i nattelivet og på den politiske dagsorden?  Den 30. november 2017 inviterede vi til workshop om, hvad vi kan tage med videre fra #MeToo-bevægelsens succes med at sætte fokus på overgreb og grænseoverskridende adfærd, og hvordan vi omsætter den massive opbakning og omtale som har fulgt i kølvandet på bevægelsen til konstruktive, fremadrettede ændringer, der kan hjælpe os alle til at leve i en tryggere og mere ligestillet verden. Vi havde besøg af tre oplægsholdere; Maria Vicki Lindbaum, Helena G. Hansen og Henrik Marstal, og der var livlig debat med både oplægsholdere og deltagere imellem. En opridsning af de løsningsforslag og konklusioner, vi nåede frem til, kan læses på  vores Facebookside , hvor du også kan se flere billeder fra workshoppen.   

DareGender workshop #MeToo – jeg vil være en del af løsningen

Verden over har millioner af kvinder via #MeToo delt personlige historier om seksuelle krænkelser i et enormt kollektivt forsøg på at bryde det tabu, det er at snakke om sexisme. Bag ved denne kampagne ligger tanken om, at hvis alle kvinder der har oplevet krænkelser beretter om det offentligt, så vil samfundet, primært mænd, få øjnene op for, hvor omfattende problemet egentlig er.

Men hvad skal der ske nu? Mange HAR fået øjnene op for problemet (og mange er stadig skeptiske), så hvordan reagerer vi på den bedst mulige måde i dagligdagen? Og måske endnu vigtigere: Hvordan får vi omsat kampagnen til handling i arbejdslivet, i institutionerne, i nattelivet og på den politiske dagsorden?

Den 30. november 2017 inviterede vi til workshop om, hvad vi kan tage med videre fra #MeToo-bevægelsens succes med at sætte fokus på overgreb og grænseoverskridende adfærd, og hvordan vi omsætter den massive opbakning og omtale som har fulgt i kølvandet på bevægelsen til konstruktive, fremadrettede ændringer, der kan hjælpe os alle til at leve i en tryggere og mere ligestillet verden. Vi havde besøg af tre oplægsholdere; Maria Vicki Lindbaum, Helena G. Hansen og Henrik Marstal, og der var livlig debat med både oplægsholdere og deltagere imellem. En opridsning af de løsningsforslag og konklusioner, vi nåede frem til, kan læses på vores Facebookside, hvor du også kan se flere billeder fra workshoppen.

 

 Fotograf: Nicolai Zoffman

Fotograf: Nicolai Zoffman

 

Opslag fra virkeligheden: Nicolai B. Zoffmann om bøf & blowjob-dag

Sagen er bøf (og blowjobdag)

Bøf og blowjobdag, smag lige på ordet engang, spyt så ud, og overvej hvad der foregår.

Uden at lyde som en sexforladt, snart tredve årig, ny-puritanske kyskhedsapolektiker.

Uden at lyde som om jeg hader bøf og blowjobs, hverken seperat eller nødvendigvis sammensat.

Og uden at fremstå som en der partout ikke kan fordrage mærkedage som helhed. Så er jeg edderspændtrasende over at det endnu engang er blevet valentinshævndag. Den dag der er skabt af bitterhed og vrede over at man i sidste måned gav en blomst til en man ville give en blomst. Nu har skidtet satme forrentet sig og der skal udbetales ved kasse 1 (eller to eller hvordan man nu forlyster sig).

Åh du må immervæk tage på Jensens bøfhus lige så tosset du har lyst, og det er sikkert muligt at bestille bord med lang dug ( hvis du forstår). Men hvad pokker har det at gøre med kalenderen?

Det er jo ikke sådan så man frit kan kombinere karmasutra og frk. Jensens kogebog, eller det kan man måske nok, men jeg trækker grænsen når deres bastardunge så resulterer i den store internationale mærkedagskalender.

Udover det er komplet tossede i at det er blevet (DET ER DET, slå det op) en hævn for valentinsdag, så gør det noget meget dummere ved vores forhold til sex og intimitet.

1) Blowjobs og andre former seksuel aktivitet hører ikke til på byttebørser. Ikke i folkeskolen (igen slå det op) og ikke i resten af verden. Find ud af med din partner(e) om det er noget for jer, men lad være med at byt til noget andet, hverken støvsugning eller blomster. Når seksuelle aktivitet bliver byttet fjerner det parternes mulighed for at sige fra, og dermed bliver det til en eller anden form for tvang. Sex skal sættes fri !!! Så lad den♥

2) Sex hører ikke til i kalenderen, heller ikke i din ugeplanner (interflora mener i øvrigt stadig at de kan gøre hver dag til en 'onsdag). Hvis ikke for det impulsive så af samme grund som før, det kan fjerne mulighed for at sige fra

3) Virksomheder og reklame folk, PLEASE!!!
Få hånden over dynen, i har så forbandet travlt med at cirkel onanarere på hinanden over hvor edgy i er når i lige laver en reklame om *BLINK BLINK* husk at tage bøffen med hjem til ... konen...... SUK, ja bomb mig tilbage til stenalderen i åndsamabør.

4) SAGEN ER BØF, hvis vi kollektivt kunne aftale at det kun var i dag vi spiste bøf, også lige redde planeten for sin sikre afgrund lige lugt i klimaforandringernes altødelæggende vold. Så sørgerede jeg personligt for at alle der ville have blowjobs fik en ordentlig omgang. Men æd nu din bøf min ven, det siger kalenderen du skal, og find så en ordentlig bandit og fortæl den hvem der er boss for Idag er BØF OG BLOWJOBDAG

Du kan også læse vores talsperson Nicolais indlæg på Facebook her.

Nicolai Zoffmann