DareGender
banner.jpg

Nyheder


Nyheder og PresseBlogs, nyheder og viden

DareGender workshop #MeToo – jeg vil være en del af løsningen Verden over har millioner af kvinder via #MeToo delt personlige historier om seksuelle krænkelser i et enormt kollektivt forsøg på at bryde det tabu, det er at snakke om sexisme. Bag ved denne kampagne ligger tanken om, at hvis alle kvinder der har oplevet krænkelser beretter om det offentligt, så vil samfundet, primært mænd, få øjnene op for, hvor omfattende problemet egentlig er. Men hvad skal der ske nu? Mange HAR fået øjnene op for problemet (og mange er stadig skeptiske), så hvordan reagerer vi på den bedst mulige måde i dagligdagen? Og måske endnu vigtigere: Hvordan får vi omsat kampagnen til handling i arbejdslivet, i institutionerne, i nattelivet og på den politiske dagsorden? Den 30. november 2017 inviterede vi til workshop om, hvad vi kan tage med videre fra #MeToo-bevægelsens succes med at sætte fokus på overgreb og grænseoverskridende adfærd, og hvordan vi omsætter den massive opbakning og omtale som har fulgt i kølvandet på bevægelsen til konstruktive, fremadrettede ændringer, der kan hjælpe os alle til at leve i en tryggere og mere ligestillet verden. Vi havde besøg af tre oplægsholdere; Maria Vicki Lindbaum, Helena G. Hansen og Henrik Marstal, og der var livlig debat med både oplægsholdere og deltagere imellem. En opridsning af de løsningsforslag og konklusioner, vi nåede frem til, kan læses på vores Facebookside, hvor du også kan se flere billeder fra workshoppen.  

DareGender workshop #MeToo – jeg vil være en del af løsningen

Verden over har millioner af kvinder via #MeToo delt personlige historier om seksuelle krænkelser i et enormt kollektivt forsøg på at bryde det tabu, det er at snakke om sexisme. Bag ved denne kampagne ligger tanken om, at hvis alle kvinder der har oplevet krænkelser beretter om det offentligt, så vil samfundet, primært mænd, få øjnene op for, hvor omfattende problemet egentlig er.

Men hvad skal der ske nu? Mange HAR fået øjnene op for problemet (og mange er stadig skeptiske), så hvordan reagerer vi på den bedst mulige måde i dagligdagen? Og måske endnu vigtigere: Hvordan får vi omsat kampagnen til handling i arbejdslivet, i institutionerne, i nattelivet og på den politiske dagsorden?

Den 30. november 2017 inviterede vi til workshop om, hvad vi kan tage med videre fra #MeToo-bevægelsens succes med at sætte fokus på overgreb og grænseoverskridende adfærd, og hvordan vi omsætter den massive opbakning og omtale som har fulgt i kølvandet på bevægelsen til konstruktive, fremadrettede ændringer, der kan hjælpe os alle til at leve i en tryggere og mere ligestillet verden. Vi havde besøg af tre oplægsholdere; Maria Vicki Lindbaum, Helena G. Hansen og Henrik Marstal, og der var livlig debat med både oplægsholdere og deltagere imellem. En opridsning af de løsningsforslag og konklusioner, vi nåede frem til, kan læses på vores Facebookside, hvor du også kan se flere billeder fra workshoppen.

 

Fotograf: Nicolai Zoffman

Fotograf: Nicolai Zoffman

 

DareGender var på Folkemødet 2017

I løbet at de fire dage deltog repræsentanter fra organisationen i forskellige debatter:

Alternativet v. Bjarke Serritslev ’Talkshow om ligestilling’ hvor talsperson Nicolai Zoffmann, diskuterede vigtigheden af mænds hverdagsengagement i feminismer og ligestillingsspørgsmål.

Det Kriminalpræventive Råd havde inviteret til debat om ’Seksuelle krænkelser blandt unge’. Leder af DareGender Henriette Højberg sad med i panelet for at belyse vigtigheden af at tænke køn og maskulinitet ind i det forebyggende arbejde med ex. drenge og unge mænds trivsel.

’Hvordan kan skolen fremme ligestilling for real!?’ arrangeret af Cecilie Nørgaard, Mangfold og Danmarks Læreforening hvor Andreas Beck Kronborg, projektmedarbejder på DareGenders undervisningstilbud, gav sit bud på hvordan kvalificering af folkeskolelærere i bla.a. normkritik kan være en vigtig faktor for at undgå reproduktion af kønssterotyper i skolen.

Dansk Kvindesamfund faciliterede en debat om ’Krænkende billeddeling. Kan det bekæmpes?’ hvor leder af DareGender, Heriette Højberg modererede.

En særlig tak skal lyde til Tuborgfondet for at støtte DareGenders deltagelse på Folkemødet.

DareGenders muleposer med de tre forskellige budskaber var intet mindre end et hit på Folkemødet. Her følger en billedeserie af folk vi mødet på Folkemødet med DareGender’s flotte muleposer.

Tak til Kaffe Bueno for den lækre kaffe der fulgt med i poserne og til Nicolai Zoffmann for billederne.

For mere information om vores muleposer, se her: http://www.daregender.dk/new-blog/2017/6/23/kbe-en-mulepose

Nicolai Zoffmann