DareGender
13256031_1570246399939337_24817168761212294_n.jpg

om os


DareGender betyder: Vi Tør Køn, og Vi Udfordrer Køn.

Vi anerkender, at køn har en positiv betydning, og samtidig rummer køn også kimen til både personlige og samfundsmæssige problemer. Derfor engagerer vi drenge og mænd i arbejdet med at nedbryde negative og snævre maskulinitetsforståelser- og stereotyper gennem deltagelse, frivillighed og mobilisering. Sammen skaber vi et samfund, hvor ingen er begrænset af sit køn. 

De første skridt

Da vi tog de første skridt mod opstarten af DareGender, mødtes vi med og interviewede en del unge mænd for at teste, om der var basis for vores idé og tilgang. Det blev hurtigt klart, at når der i samtalen blev skabt rum til den personlige fortælling om, hvordan kønsroller og ligestillingsproblemer påvirker os individuelt samt folk omkring os, var vejen til konkret engagement kort.

DareGender er den første organisation i Danmark, som direkte henvender sig til mænds udfordringer og mænds engagement i ligestillingsarbejdet.

Vi arbejder vidensbaseret

Meninger og holdninger skaber splid - ikke resultater. Fakta og viden er essentielt i arbejdet med at forstå og løse sociale udfordringer. Derfor samarbejder DareGender med en række nationale og nordiske organisationer, tænketanke og forskere. Særligt vores nordiske partneres flerårige arbejde i MenEngage Nordic viser, at et kønnet perspektiv på sociale udfordringer giver bedre og mere effektive tilgange og metoder i det forebyggende arbejde. 

DareGender er apolitisk og åben for alle politiske ståsteder, trosretninger, kønsidentiteter og seksualiteter.

Se vores vedtægter
Se vores seneste årsberetning og -regnskab for 2016Sekretariatet

Lasse Bundgård Forperson

Lasse Bundgård

Forperson

Piv la Cour Næst-forperson og projektkoordinator

Piv la Cour

Næst-forperson og projektkoordinator

Nicolai Bækmark Zoffmann Virkskomhedspraktikant 

Nicolai Bækmark Zoffmann

Virkskomhedspraktikant 

Henriette Højberg Sekretariatsleder

Henriette Højberg

Sekretariatsleder


Sponsorere og samarbejdspartnere

 
MS_Logo_RGB.png
duf.png