daregenders Mandegrupper

At være en del af et fællesskab

En mandegruppe er 8-9 mænd, der mødes en aften om ugen i 9 uger, kl 18-21. Aftenens forløb rammesættes af 2 uddannede facilitatorer fra DareGender.

Til hver mødegang deler vi med hinanden om vores fortid og nutid. Om hvad der fylder indeni. Det gør vi ud fra et udvalgt emne, som stikker dybt følelsesmæssigt. Vi taler f.eks. om faderskab, mandenormer, venskaber, ensomhed, misundelse, sundhed, skam, vold, kærlighed, sex, døden, behov og grænser (både vores egne og andres – er vi gode nok til at mærke dem?).

Og meget mere.

Når vi taler sammen om sådanne emner – både åbner op og lytter til andre – så opdager vi igennem hinanden nye facetter af vores egne liv. På den måde udfolder og udvikler vi sammen, hvad mænd kan være — og hvordan mænd kan være sammen på.

Typisk forløber en aften med en ‘check-in’, hvor vi deler kort om, hvad der er sket siden sidst eller hvordan vi har det lige nu. Der kan også være en lille meditation eller øvelse for blive tilstede sammen. Herefter vil aftenen centrere sig om ét af de nævnte temaer. Afslutningsvis vil der ofte være en ‘check-out’, hvor der sættes ord på, hvordan aftenen har været.

At være en del af DareGender’s mandegrupper handler om at indgå i et sundt, inkluderende og ligeværdigt fællesskab. 

Vi tilbyder et helt særligt samvær, hvor der er plads til at tale om det, der rører sig i dit liv. Et samvær, hvor du igennem andre mænd lærer dig selv bedre at kende. I DareGenders mandegrupper får du muligheden for at udforske og udvide dagens manderolle. 

Vi faciliterer stærke og inkluderende fælleskaber, hvor:

– Mænd taler ærligt om det, der rører sig i deres liv – uden tøhø eller distancerende ironi 

– Mænd Lytter – uden uvelkomne ‘gode råd’ 

– Mænd støtter hinanden – uden hieraki og præstationspres 

– Mænd står ved sig selv, som de er – uden hverken blær eller mindreværd

Efterårssæson 2024 (Interesseliste åben, tilmeld dig nedenfor)

Efterårssæsonen har opstart i uge 35 og afslutning i uge 44.
 
Du kan også melde dig til vintersæsonen 2024 og forårssæsonen 2025. 

Tilmelding

DareGenders mandegrupper er populære, og vi har et begrænset antal pladser. Tilmeld dig en mandegruppe via vores tilmeldingsside nedenfor eller få svar på nogle nogle af dine spørgsmål på vores side for ofte stillede spørgsmål.

DareGenders mandegrupper er støttet af Velux-Fonden og Østifterne og derfor gratis.

For mig har DareGenders samtaler for frivillige skabt et nyt rum for dialogen omkring nogle af de kønnede udfordringer man som mand kan stå overfor i dag. At deltage har for mig betydet at indgå i et mere uformelt læringsrum, hvor der har været plads til at stille lige dét spørgsmål, man brænder inde med.

Bliv medlem

Vil du støtte vores arbejde? Prisen på et medlemskab koster kun det, du har råd til. Læs mere her.

Bliv frivillig

Vores frivillige er årsagen til, at vi fortsat kan arbejde for ligestilling for alle. Vil du være med på holdet?

Bliv praktikant

Som praktikant hos DareGender får du erfaring med arbejdet med køn, ligestilling og maskulinitet i praksis. Læs mere her.