Vi skaber modet til at udfordre kønnede forståelser og stereotyper.

I DareGender opbygger vi fællesskaber, der engagerer alle køn i arbejdet for ligestilling. Som organisation har vi et særligt fokus på mænd og maskuliniteter og arbejder med at involvere drenge og mænd i køns- og ligestillingsarbejdet. Det gør vi gennem kampagner, mandegrupper og projektbaserede aktiviteter. Målet er færre stereotyper og en mere lige verden for og med alle køn.

 

Ligestilling gælder for alle køn

DareGender er en landsdækkende, frivillig organisation, der engagerer drenge og mænd i samtalen om køn. Vi arbejder med mental trivsel, voldsforebyggelse og redefinering af stereotype maskuliniteter.

I DareGender mener vi, at der er et stigende behov for at inddrage drenge og mænd i ligestillingsarbejdet. Hvis vi sammen udfordrer stereotype forventninger til kønnene, kan vi forbedre alles trivsel. Og kun ved at få alle med på vognen kan vi sikre ligestilling i fremtiden.

Vi samarbejder med forskere, virksomheder og civilsamfundsorganisationer, og sammen udvikler vi nye indsatser og metoder. Vores arbejde er informeret af research og eksperimenterende i format.

Forandringen findes i samtalen

Vores aktiviteter omfatter forebyggende indsatser, der tilbyder konstruktive digitale og fysiske fællesskaber, samt naturbaserede mandegrupper rundt om i landet. Derudover tilbyder vi workshops for virksomheder og uddannelsessteder, og vi udvikler løbende kampagner og events.

DareGender er en del af det internationale netværk MenEngage, og vi samarbejder med en række nordiske og europæiske organisationer. Det gør vi, fordi vi tror, at vejen til en mere lige verden kræver et stærkt tværfagligt samarbejde både lokalt og internationalt.

Læs mere om vores aktiviteter, og hvordan du kan være med.

Jeg blev frivillig I DareGender, fordi jeg søgte et fællesskab, hvori man i et pro-feministisk perspektiv kunne diskutere og arbejde med de udfordringer, man møder som mand. Der manglede en organisation som var villig til aktivt at tage dette arbejde på sig samtidig med, at man ikke negligerede, men derimod fortsat støttede, de allerede eksisterende feministiske dagsordener.

Bliv medlem

Vil du støtte vores arbejde? Prisen på et medlemskab koster kun det, du har råd til. Læs mere her.

Bliv frivillig

Vores frivillige er årsagen til, at vi fortsat kan arbejde for ligestilling for alle. Vil du være med på holdet?

Bliv praktikant

Som praktikant hos DareGender får du erfaring med arbejdet med køn, ligestilling og maskulinitet i praksis. Læs mere her.