Mandegrupper

OM Mandegrupper

Vil du udfordre manderollen? Og måske gøre noget ved den ensomhed, som alt for mange mænd oplever? Vil du med i et varmt, inkluderende og fortroligt fællesskab med andre mænd? I en DareGender-mandegruppe lærer du konkrete tilgange til, hvordan dine samtaler med andre mænd kan blive mere ærlige, og kan rumme følelser og sårbarhed uden at gemme sig bag ironi eller undvigende jokes.

I mandegruppen indgår du i et ligeværdigt, støttende fællesskab med plads til at tale om det, der rører sig i dit liv. Du får et dybt indblik i, hvordan andre mænd håndterer livet, tiden, det at være mand – ved at lytte til dem lærer du også dig selv bedre at kende. I en mandegruppe deler vi vores oplevelser og erfaringer, lytter til hinanden og griner ofte sammen. Vi lærer hinanden at kende på en måde, der stikker lidt dybere. Herved udforsker og udvider vi grænserne for, hvordan man er til stede i verden som mand.

Vi faciliterer fællesskaber, hvor:

… mænd taler ærligt om det, der rører sig i deres liv – uden tøhø eller distancerende ironi 

... mænd Lytter – uden uvelkomne ‘gode råd’ 

… mænd støtter hinanden – uden hierarki og præstationspres 

… mænd står ved sig selv, som de er – uden hverken blær eller mindreværd

gratis Mandegrupper inde og ude

Vi tilbyder gratis samtalegrupper om mænds liv og maskulinitet i København, Aarhus, Kolding, Aalborg og Humlebæk. De har opstart om foråret (slutningen af april), efterår (slutningen af august) og vinter (opstart i november).

København tilbyder vi både indendørs og udendørs grupper. I Aarhus, Kolding og Aalborg er grupperne indendørs. I Humlebæk er gruppen udendørs.   

Udendørsgrupperne foregår omkring et bål ved et shelter i en skov. Indendørsgrupperne har deres eget lokale, fx i et Frivilligcenter eller på et bibliotek. Udover lokalitet er forløbene ens.

På et forløb mødes 8-10 mænd, samt to facilitatorer fra DareGender, ugentligt kl 18.00 henover 9 ugerHver mødeaften dykker vi ned i et nyt tema, som vi relaterer til vores egne liv og det at være mænd.

De fleste grupper kører 3-timers mødeaftener, enkelte kører 2 1/2 time.

Hvad siger tidligere deltagere?
"Det var forbløffende at være vidne til det, som lige havde udspillet sig blandt mændene rundt om bålet. På det tidspunkt havde jeg sammenlagt tilbragt højest en håndfuld timer sammen med de her mennesker, og alligevel havde vi lige delt de mest sårbare ting om vores sexliv med hinanden"
Læs mere om DareGenders Mandegrupper
Tidligere
Næste

Bliv medlem

Vil du støtte vores arbejde? Prisen på et medlemskab koster kun det, du har råd til. Læs mere her.

Bliv frivillig

Vores frivillige er årsagen til, at vi fortsat kan arbejde for ligestilling for alle. Vil du være med på holdet?

Bliv praktikant

Som praktikant hos DareGender får du erfaring med arbejdet med køn, ligestilling og maskulinitet i praksis. Læs mere her.