Stor fejring af mændenes dag

DareGender markerede Mændenes dag med både danske og internationale syn på sagen.

I 2021 markerede DareGender ‘Mændenes Internationale Dag’ i større skala end nogensinde før. I samarbejde med KVINFO, Dansk Mandesamfund og Køn-Gender Museum Danmark markerede vi dagen i både Aarhus og København gennem en hel dag fyldt med talks, paneldebatter og musik om køn, mandefællesskaber, og mænds udfordringer og sårbarheder anno 2021. 

Vi fik besøg af over 200 mennesker i København til et heldagsprogram, som bød på lidt af hvert. Vi startede dagen med barselsdebat og besøg fra søde babyer (og deres voksne). Et internationalt panel om voldsforebyggelse gav os mulighed for at invitere vores samarbejdspartnere i Sri Lanka og Pakistan med online. Og vi sluttede dagen med en spændende diskussion af maskulinitet i den danske musikbranche, hvor kunstnere og repræsentanter fra fremtrædende pladeselskaber var i samtale med radiovært Anders Bøtter.

I Aarhus blev der ligeledes åbnet op for de svære samtaler med talken “Må man(d) nu ikke flirte mere?” om flirtekultur efter MeToo. Vi glæder os allerede til næste års markering og vil fortsætte arbejdet hele året rundt.

Ligestilling går gennem alle køn

Faktaboks

I DareGender bruger vi enhver lejlighed til at åbne den vigtige samtale om køn og maskulinitet. Læs mere via linket herunder.

Kontakt

Sekretariatet / kontakt@dargender.dk

Bliv medlem

Vil du støtte vores arbejde? Prisen på et medlemskab koster kun det, du har råd til. Læs mere her.

Bliv frivillig

Vores frivillige er årsagen til, at vi fortsat kan arbejde for ligestilling for alle. Vil du være med på holdet?

Bliv praktikant

Som praktikant hos DareGender får du erfaring med arbejdet med køn, ligestilling og maskulinitet i praksis. Læs mere her.